Sernikobrownie - najlepsze

     Sernikobrownie to moje ulubione ciasto, gdyż zawiera świetne składniki: ser biały i czekoladę :)
Sernik jest cudownie aksamitny, a brownie pysznie soczyste. Możemy go podawać ze świeżymi owocami ale również z musami owocowymi. Zawsze jest przesmacznie!

Sernikobrownie - najlepsze


Składniki na brownie:
  • 2 tabliczki czekolady (gorzka i mleczna)
  • kostka masła
  • 3 jajka
  • 100 g cukru brązowego (lub 130 g erytrolu)
  • 120 g mąki (miks zwykłej i razowej)
Składniki na sernik:
  • 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • ziarenka z laski wanilii

Wykonanie:

Czekoladę połamaną na kosteczki roztapiamy w rondelku z masłem. Mieszamy od czasu do czasu, nie podgrzewamy za bardzo. Lekko studzimy.

W tym czasie ubijamy jajka z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo wlewamy masę czekoladową ciągle mieszając. Na końcu łączymy z mąką.

Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy 15 minut w 170 stopniach.

W tym czasie miksujemy ser z mlekiem skondensowanym i ziarenkami z wanilii.

Na podpieczony spód wylewamy masę serową i pieczemy ok 35 minut w 160 stopniach, aż masa będzie ścięta.

Podajemy schłodzone ciasto z owocami sezonowymi lub musem owocowym.

Sernikobrownie - najlepsze




Sernikobrownie - najlepsze



Sernikobrownie - najlepsze

Tutaj wydrukujesz przepis :)

Komentarze