Jajka z wędzonym łososiem, chrzanem i koperkiem. Wykwintne śniadanie.

 

     W weekendy przeważnie mamy więcej czasu na przygotowanie wykwintnego śniadania :) Zainspirowana ostatnimi świętami Wielkanocnymi mam taką propozycję dla Was na niedzielne śniadanko.


 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 100 g wędzonego łososia
  • tarty chrzan ze słoiczka plus śmietana (majonez)
  • pęczek koperku
  • kilka liści sałaty
  • dodatki: faszerowane papryczki, hummus, pomidorki koktajlowe, ser brie, majonez
  • sól, pieprz

 

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na połówki.

Tarty chrzan mieszamy ze śmietaną (możemy dodać majonezu) i nakładamy na połówki jajek. Na chrzan kładziemy kawałki łososia i wykańczamy koperkiem.

Jajka wykładamy na talerze, obok kładziemy sałatę, pomidorki koktajlowe, papryczki, hummus itp. Doprawiamy solą i pieprzem i serwujemy.

 


 

Komentarze