W weekendy przeważnie mamy więcej czasu na przygotowanie wykwintnego śniadania :) Zainspirowana ostatnimi świętami Wielkanocnymi mam taką propozycję dla Was na niedzielne śniadanko.
Składniki:
- 4 jajka
- 100 g wędzonego łososia
- tarty chrzan ze słoiczka plus śmietana (majonez)
- pęczek koperku
- kilka liści sałaty
- dodatki: faszerowane papryczki, hummus, pomidorki koktajlowe, ser brie, majonez
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na połówki.
Tarty chrzan mieszamy ze śmietaną (możemy dodać majonezu) i nakładamy na połówki jajek. Na chrzan kładziemy kawałki łososia i wykańczamy koperkiem.
Jajka wykładamy na talerze, obok kładziemy sałatę, pomidorki koktajlowe, papryczki, hummus itp. Doprawiamy solą i pieprzem i serwujemy.
Komentarze
Prześlij komentarz