Tytułem wstępu do Gotowania


Gotowanie


     W tym dziale chciałabym się dzielić z Wami pomysłami na szybkie, łatwe i zdrowe gotowanie. Podstawową sprawą jest mnie to, aby nie spędzać w kuchni długich godzin na przygotowaniu potraw, które znikają potem z talerza w 15 minut. Nie znaczy to jednak, że zaproponuję tu jakieś fast foody (czyli szybkie i niezdrowe "żarcie"). Od parunastu lat staram się jeść zdrowo. Zwracam uwagę na produkty, które kupuję. Czytam ich składy i w ten sposób unikam wszelkich konserwantów, spulchniaczy, zagęszczaczy i sztucznych barwników. Naprawdę da się to zrobić.

     Gdy zagłębimy się w tą tematykę i poczytamy ile złego czyni dla nas ta cała chemia - naprawdę warto poświęcić trochę czasu i nauczyć się ich unikać. W ten sposób zadbamy o własne zdrowie.

Komentarze