Co zrobić, aby galaretki były naprawdę mocno owocowe? Wystarczy pogotować chwilę naszą galaretkę z wybranymi owocami :) Poczytajcie poniżej.
Galaretki mocno owocowe z bitą śmietaną |
Składniki:
- 2 galaretki cytrynowe
- miseczka borówek amerykańskich
- grejpfrut
- 2 banany
- śmietanka 30%
- 2 łyżki cukru pudru
Grejpfruta obieramy z łupy i pozbawiamy wszelkich skórek zostawiając tylko sam miąższ. Wrzucamy do garnka, dolewamy 0,5 litra wody i zagotowujemy. Wrzucamy jedną galaretkę i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Do drugiego garnka wrzucamy borówki, dolewamy 0,5 litra wody i zagotowujemy. Wrzucamy jedną galaretkę i chwilkę gotujemy. Studzimy.
Do pucharków lub szklanek wlewamy grejpfrutową galaretkę i studzimy w lodówce do stężenia. Mi wyszło 6 porcji w szklankach.
Gdy stężeje układamy plasterki bananów na galaretkę i wlewamy borówkową galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
W tym czasie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem.
Gdy galaretki stężeją nakładamy bitą śmietanę i ozdabiamy owocami.
Galaretki mocno owocowe z bitą śmietaną |
Komentarze
Prześlij komentarz