Nareszcie mam przepis na takie brownie o jakim marzyłam. Pyszne, soczyste, najlepsze i to gotowe w około pół godziny. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 10 minut a pieczenie 25 minut.
Składniki:
W rondelku roztapiamy masło z połamaną na kostki czekoladą od czasu do czasu mieszając.
W tym czasie wybijamy do miski jajka i roztrzepujemy je z cukrem. Wrzucamy do tego mąkę i wlewamy powoli cały czas mieszając roztopioną czekoladę z masłem. Dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy łyżką do połączenia składników.
Wylewamy masę do naczynia żaroodpornego lub blaszki (wymiary mojego naczynia to 24x24 cm) i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy 25 minut.
Tutaj wydrukujesz przepis :)
Składniki:
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- kostka masła
- 4 jajka
- szklanka cukru brązowego
- szklanka mąki pszennej (miks 1/4 razowej, 3/4 białej)
- 2 łyżki ekstraktu waniliowego
W rondelku roztapiamy masło z połamaną na kostki czekoladą od czasu do czasu mieszając.
W tym czasie wybijamy do miski jajka i roztrzepujemy je z cukrem. Wrzucamy do tego mąkę i wlewamy powoli cały czas mieszając roztopioną czekoladę z masłem. Dodajemy ekstrakt waniliowy i mieszamy łyżką do połączenia składników.
Wylewamy masę do naczynia żaroodpornego lub blaszki (wymiary mojego naczynia to 24x24 cm) i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy 25 minut.
Tutaj wydrukujesz przepis :)
Kiedyś mieliśmy na wyjeździe na koncert i znikło w parę minut ;-) . Pychotka :-)
OdpowiedzUsuńMożna składać zamówienie na kolejny wyjazd :)
Usuń