Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.
|
Pasta rybna do kanapek |
Składniki:
- ser biały
- śmietana
- szprotki
- szczypiorek
- bagietka
- sól, pieprz
Wykonanie:
Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.
Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.
Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego :)
|
Pasta rybna do kanapek |
|
Pasta rybna do kanapek |
Tutaj wydrukujecie przepis :)
Komentarze
Prześlij komentarz