Dziś przepis na muffinki mocno czekoladowe z wiśniami w środku. Przepis jest bardzo łatwy, nie wymaga miksera, wystarczy wszystko wymieszać łyżką. Po 20 minutach pieczenia możemy delektować się pysznym deserem.
Składniki:
Wykonanie:
Masło roztapiamy razem z czekoladami. Jajka roztrzepujemy w misce, wlewamy masę czekoladową cały czas mieszając plus śmietankę. Dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy łyżką. Blaszkę na muffiny wykładamy papierkami. Nakładamy do zagłębień po łyżce masy, na to łyżeczkę wiśni i kolejną łyżkę masy.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Składniki:
- 180 g mąki
- 200 g czekolady (gorzka i mleczna)
- 20 g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 130 g cukru brązowego
- 2 łyżeczki cukru z wanilią
- 2 jaja
- 175 g masła (roztopionego)
- 100 g śmietanki 30 %
- wiśnie prażone lub całe wiśnie z żelfixu (słoiczek)
Wykonanie:
Masło roztapiamy razem z czekoladami. Jajka roztrzepujemy w misce, wlewamy masę czekoladową cały czas mieszając plus śmietankę. Dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy łyżką. Blaszkę na muffiny wykładamy papierkami. Nakładamy do zagłębień po łyżce masy, na to łyżeczkę wiśni i kolejną łyżkę masy.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz