Moim zdaniem naleśniki razowe są równie smaczne jak te z mąki białej. Ja właściwie już nie czuję różnicy. Zwłaszcza jeśli dodamy do nich pyszne nadzienie :) Takie naleśniki możemy spożywać z serkiem waniliowym, dżemem, nutellą itp. Możemy je także wykorzystać do krokietów.
|
Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono |
Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Po tym czasie smażymy na patelni teflonowej na małej ilości oleju.
Naleśniki jemy z ulubionym nadzieniem. Ja podałam je z serem białym wymieszanym z cukrem waniliowym i rodzynkami oraz domowa konfiturą wiśniową. Możemy je jeść z dżemem, z nutellą lub innym ulubionym dodatkiem.
Takie naleśniki możemy również wykorzystać do krokietów.
(przepis tutaj)
|
Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono |
|
Naleśniki z dodatkiem mąki razowej na słodko lub słono |
Komentarze
Prześlij komentarz