Pulpety z kaszy jęczmiennej z twarogiem

     Mięso oferowane w sklepach jest coraz gorszej jakości - chemiczne, faszerowane szkodliwymi substancjami. Dlatego być może warto czasem sięgnąć po bezmięsne wersje niektórych dań. Dziś pulpety z kaszy połączone z twarogiem :) Spróbujcie, może warto :) Przekonajcie się sami.

Pulpety z kaszy jęczmiennej z twarogiem

Składniki:
  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 100 g sera białego
  • jajko
  • 3 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1 duża marchewka
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • szklanka bulionu 
  • plus sałatka (liście szpinaku, oliwki, feta, śmietana, świeży koperek, sól, pieprz)

Wykonanie:

Kaszę gotujemy i studzimy. Mieszamy ją z serem, jajkiem, mąką i przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Formujemy małe kulki.

Marchewkę obieramy i kroimy na plasterki. Gotujemy ją w bulionie. Gdy trochę zmięknie wkładamy pulpety i gotujemy 15 minut.

Podajemy z ulubioną sałatką np. z liści szpinaku.


Pulpety z kaszy jęczmiennej z twarogiem




Pulpety z kaszy jęczmiennej z twarogiem

Komentarze