Dorsz ze szpinakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami

     Lubicie dorsza? Ja bardzo lubię. Upieczony w rękawie w piekarniku jest bardzo soczysty a podany z ryżem i szpinakiem wyśmienity :)



Składniki: (dla 4-5 osób)

Wykonanie:

Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do gotowania kurkumę.

Filety z dorsza wkładamy do rękawa, polewamy oliwą, dodajemy sól i pieprz oraz gałązki rozmarynu, opcjonalnie masło i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Pieczarki myjemy, odcinamy ogonki. Na patelni podgrzewamy łyżkę masła klarowanego i wrzucamy pieczarki oraz pokrojone suszone pomidory. Dusimy aż odparuje cały sok i wtedy wrzucamy szpinak i posiekany ząbek czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem.  Podgrzewamy kilka minut.

Gdy wszystkie składniki będą gotowe serwujemy danie.



Inspiracja:
Magazyn Moje Gotowanie Zima z Warzywami





Komentarze