Pieczone ziemniaczki w ziołach włoskich z rozmarynem

     Wiem, wiem dziś tłusty czwartek, ale pączków to ja nie będę próbowała robić, bo musiała bym je wszystkie zjeść ;) Mi wystarczą takie pyszne, pachnące rozmarynem ziemniaczki z piekarnika :) Są nawet lepsze od frytek. :) Spróbujcie ;)



Składniki:

Wykonanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy w łódki (tak jak na zdjęciu poniżej). Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni na grill lub termoobieg. Blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej ziemniaczki. Skrapiamy równomiernie oliwą. Posypujemy ziołami włoskimi i solą. Układamy na wierzchu kilka gałązek rozmarynu. Pieczemy do zrumienienia.
(Nie wyrzucajcie upieczonego rozmarynu - jest pyszny :).)
















Komentarze

  1. Smaczne i szybkie, u nas czasem właśnie takie smakołyki się robi i sprawdzają się zawsze.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz