Wiem, że jestem trochę mono-tematyczna :) Wciąż ryba, wciąż te zioła włoskie i rozmaryn. Ale jeśli raz spróbujecie tych smaków to będziecie do nich ciągle wracać :) Zapewniam.
Składniki:
Wykonanie:
Filet z dorsza wkładamy do rękawa, polewamy oliwą, dodajemy zioła włoskie, sól i pieprz, gałązki rozmarynu oraz łyżkę masła i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut.
Marchewkę obieramy i kroimy w talarki. Masło klarowane rozpuszczamy w rondelku i wrzucamy marchewkę. Przyprawiamy kurkumą, curry, solą i pieprzem. Po 2-3 minutach podlewamy niewielką ilością wody. Gdy marchewka zmięknie dodajemy groszek i całość podgrzewamy.
Upieczoną rybkę serwujemy z marchewką i groszkiem. Całość polewamy sosem z ryby.
Składniki:
- 1 filet z dorsza
- oliwa do polania dorsza plus łyżka masła
- gałązka rozmarynu
- zioła włoskie (rozmaryn, tymianek, cząber, estragon, bazylia, papryka słodka, pieprz kolorowy)
- 3 marchewki
- 100 g mrożonego groszku zielonego
- szczypta kurkumy
- szczypta curry
- łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Filet z dorsza wkładamy do rękawa, polewamy oliwą, dodajemy zioła włoskie, sól i pieprz, gałązki rozmarynu oraz łyżkę masła i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut.
Marchewkę obieramy i kroimy w talarki. Masło klarowane rozpuszczamy w rondelku i wrzucamy marchewkę. Przyprawiamy kurkumą, curry, solą i pieprzem. Po 2-3 minutach podlewamy niewielką ilością wody. Gdy marchewka zmięknie dodajemy groszek i całość podgrzewamy.
Upieczoną rybkę serwujemy z marchewką i groszkiem. Całość polewamy sosem z ryby.
Komentarze
Prześlij komentarz